Vaatteiden ostaminen EU:n ulkopuolelta

Tullimaksu

Kun ostat vaatteita tai kenkiä EU:n veroalueen ulkopuolelta, on ne tulliselvitettävä ja niistä on maksettava arvonlisävero ja valmistevero. Käytännössä yksityishenkilön netistä EU:n ulkopuolelta tilaamat ja yksityiskäyttöön tarkoitetut lähetykset ovat tullittomia 150 euroon asti. Arvonlisävero kuitenkin peritään (22%) , jos paketin arvo on yli 22 euroa. Jos tilaat vaatteita yli 150 euron arvosta, tulli perii 12 % tullimaksun ja 22 % arvonlisäveroa. Kenkiä ja laukkuja tilattaessa tullin määrä riippuu valmistumateriaalista, esim. nahkakenkien arvosta tulli perii 8 %.

EU:n ulkopuolisista maista lähetetystä lahjasta ei tarvitse maksaa tullia ja veroja, jos lahjan arvo on enintään 45 euroa.

Kuinka toimia

Kun EU:n veroalueen ulkopuolelta tilaamasi tavara vaatii tulliselvityksen, posti lähettää sinulle saapumisilmoituksen. Voit käydä tekemässä tullauksen lähimmässä tulliselvityspaikassa. Jos paikkakunnallasi ei ole tullauspaikkaa, voit pyytää postia siirtämään paketin sinua lähimpänä olevaan tulliselvityspaikkaan. Tulliselvityspaikat: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ost…. Tullissa sinun on esitettävä tilaamasi tavaran kauppalasku tai nettiostoksesta tulostamasi tilausvahvistus.

Voit myös antaa huolintayrityksen hoitaa tullauksen puolestasi maksua vastaan. Saapumisilmoituksessa on ohjeet kuinka toimia, jos valtuutat huolintayrityksen hoitamaan tullauksen. Huolinta toimittaa paketin lähimpää postiisi, jossa maksat tullilaskun ja huolintapalkkion yhteissumman.

Lue lisää tullin sivuilta:

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ost…